Hoflins Urmakeri

Reparation av boetter

Boetter Varje armbandsur och fickur har sitt eget hus, en boett. Boettens utformning skiftar och kan vara tillverkad i t.ex. guld, silver eller stål.

Klockor lever olika liv, men gemensamt för alla armbandsur, och även fickur, är att boetten är den som får ta emot allt yttre slitage.

HOFLINS URMAKERI reparerar och utför service på boetter. Det kan vara byte av glas som blivit repiga eller gått sönder. Boetter har även en del packningar som med tiden blir torra och behöver bytas för att förhindra damm, smuts och fukt att tränga in och skada urverket.

HOFLINS URMAKERI utför helpolering av boett och länk/kedja.

Ibland, när olyckan har varit framme, kan ett armbandsur eller fickur blivit utsatt för mer än vanligt slitage och boetten kan ha fått kraftiga repor eller jack i ytan, bandskänklar kan ha blivit böjda eller skadade så band eller länk inte fäster, eller kanske infästning för kronan blivit skadad så uret inte går att ställa.

HOFLINS URMAKERI riktar boetter , tar bort bucklor och polerar. Utför lödningar i guld, silver och stål. Reparerar skadade partier och fyller igen signeringar på t.ex. bakboetter.

Lockets gångjärn eller det s.k. chanieret på denna fickursboett i guld var skadat och har reparerats.